de Hof van Jan voordat het gaat winteren

Bij de Hof van Jan verschenen onlangs de volgende nieuwe uitgaven:

Arnon Grunberg, Het nieuwe boek Haas

In Het nieuwe boek Haas volgen we Dapperhaas tijdens haar zegenbrengende tocht door bossen en velden, langs meren en over bergen. Niet alleen neemt ze het lijden serieus, maar ze preekt nu ook verlossing. Alles in gezelschap van een eenzame spin, een stervend paard, een manke ezel en een pedofiele struisvogel. Paul van der Steen verluchtte het werkje met enkele prachtige tekeningen.

De tekst is met de hand gezet uit de Spectrum en is onder de Korenmaat gedrukt in ongeveer honderd exemplaren. Het boekje telt twintig bladzijden, is gesigneerd door auteur en tekenaar en kost € 15.

25 genummerde en gesigneerde exemplaren zijn gebonden door Herman van Waarden. Deze zijn reeds uitverkocht.

Anton Korteweg, Bakstenen

In negentiende-eeuwse trant gaf Anton Korteweg aan dit bundeltje de ondertitel: ‘Vijftien nog chagrijniger kwatrijnen door de dichter van Dertien sjachrijnige kwatrijne’ (welk bundeltje eerder verscheen bij de Hof van Jan).

Grafschrift
Wees me vooral niet dankbaar.
Ik dacht alleen aan mezelf,
Stelde in u geen belang,
Kwam toevallig toch langs.

De tekst is met de hand gezet uit de Gill en werd in 75 exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Het bundeltje telt twintig bladzijden, is gesigneerd door de dichter en kost € 9.

P.F. Thomése, Dansend door het leven

P.F. Thomése: Dansend door het levenP.F. Thomése herdenkt met Dansend door het leven de onlangs overleden Haarlemse kunstenaar en schrijver Jan Jacobs Mulder. Het boekje bevat de toespraak bij de presentatie van de roman Joseph, de zwarte Mozart en de treffende ‘grafrede’ die Thomése hield bij de uitvaart.

De tekst is gezet uit de Spectrum en in ruim honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Het boekje bevat ook de reproductie van een tekening van Jan Jacobs Mulder. Dansend door het leven is gesigneerd door de auteur en kost € 10.

 

L.H. Wiener, Brief aan F. Starik (poste restante)

Brief aan F. Starik (poste restante) is het relaas van de kortste vriendschap van Wieners leven. De dag nadat hij broederschap dronk met Starik, overleed deze plotseling. F. Starik was stadsdichter van Amsterdam en initiatiefnemer van gedichten bij eenzame uitvaarten. Op dit moment is er een aan hem gewijde expositie in het Literatuurmuseum te Den Haag.

Het geheel in zilver en zwart gehouden boekje is gezet uit de Spectrum en in honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Het is gesigneerd door de auteur en kost € 12.

 

Johannes van der Sluis, Brief aan mijn vader (100 jaar later)

Johannes van der Sluis, die eerder bij de Hof van Jan en Lebowski publiceerde onder het pseudoniem Giovanni della Chiusa, richt zich in deze brief tot zijn zeventigjarige vader en laat daarbij een aantal memorabele momenten uit hun beider bestaan de revue passeren. Zoals dat hoort in brieven aan vaders (en moeders) is Kafka dan niet ver weg.

Het langwerpige boekje werd geprint in vijftig exemplaren, met een omslag in boekdruk. Het telt zestien bladzijden. 
Deze uitgave is inmiddels uitverkocht.

De uitgaven (voor zover niet uitverkocht) zijn te bestellen in de webwinkel.