Fortuin, Ferrante, Meijsing bij de Hof van Jan

Bij de Hof van Jan verschenen deze week drie nieuwe uitgaven.

Een forse mannenklap van Arjen Fortuin
BafIn het boekje BAF! een ferme mannenklap doet NRC-journalist en Van Oorschotbiograaf Arjen Fortuin op hilarische wijze verslag van wat hij aan culture shock meemaakte in New York. Speciaal voor deze uitgave tekende Paul van der Steen een portret van Arjen Fortuin.
Het boekje is gezet uit de Arsis. Het telt 8 pagina’s en is in 100 exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Auteur en tekenaar hebben het werkje gesigneerd. Paul van der Steen voegde aan zijn signatuur bovendien een origineel tekeningetje toe van een spiegelei.
Het boekje kost € 9.

 

Hommage aan Elena Ferrante
OpgeraaptIn De nieuwe achternaam van de uitmuntende Italiaanse schrijfster Elena Ferrante maakt op een gegeven moment Pietro Airota, de danmalige verloofde van de vertelster, het voornemen kenbaar een boekje te laten drukken van verfrommelde bladen met daarop onafgemaakte zinnen. Een dergelijk boekje is nu gedrukt onder de Korenmaat.Opgeraapt van Pietro Airota is gezet uit de Gill en gedrukt in zeventig exemplaren. Het boekje telt 12 pagina’s en kost € 7,50.

 

De Zuil van Geerten Meijsing
De Zuil
In De Zuil haalt Geerten Meijsing herinneringen op aan een zuil in Calabrië, uiteraard gelardeerd met cultuurhistorische beschouwingen.‘Toen waren we gelukkig en at ik voor het eerst een granaatappel die ik met mijn boezemvriend deelde, want met hem was ik komen liften, en we waren moe, bezweet, hongerig en hadden vooral dorst, een eindeloze, eeuwigdurende dorst.’De Zuil werd geschreven en uitgegeven ter gelegenheid van de vertoning voor de Vrienden van de Vorm van de film Full Throttle (Plankgas), het derde deel van een drieluik over Meijsing waar Renger van den Heuvel aan werkt.

Het boekje is geprint en heeft een smaakvol omslag in boekdruk. Het telt twaalf pagina’s en bevat ook een stukje 16 mm-film van Full Trottle3. De zuil is een productie van Illusions Perdues. Geerten Meijsing heeft alle exemplaren gesigneerd; dat deed hij op 9 februari j.l. in de Hof te Haarlem.
Het boekje kost € 7,50.

Alle uitgaven zijn te bestellen in de webwinkel

Meijsing signeert
Meijsing signeert in de Hof