Nop Maas: Uren met Joop Schafthuizen

Deze week verscheen onder de Korenmaat van Nop Maas het boek Uren met Joop Schafthuizen
Als partner, zaakwaarnemer en weduwnaar van Gerard Reve is Joop Schafthuizen een bekende Nederlander geworden. Niet geheel tot zijn genoegen kwam hij doorgaans in de publiciteit onder de schaduw van de Beroemde Schrijver. Hoewel ook hier die schaduw blijft, valt in dit boek het volle licht op Schafthuizen zelf. De lezer maakt kennis met zijn obsessies, de manier waarop hij de publiciteit gebruikt, zijn omgang met vrienden en uitgevers en zijn manier van onderhandelen.
Nop Maas verzorgde jarenlang de verklarende aantekeningen bij de brievenboeken van Gerard Reve, hij bezorgde de eerste vijf delen van het Verzameld werk en schreef de driedelige biografie Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven. Op basis van de aantekeningen die hij maakte in de jaren 1998-2013, geeft hij de lezer inkijk in de Onderneming Gerard Reve. Uren met Joop Schafthuizen biedt informele literatuurgeschiedenis die niet verloren mag gaan.

Het boek telt 264 bladzijden en is uitgegeven onder de Korenmaat. Het boek kost € 25 (inclusief verzendkosten) en is alleen te bestellen via de website van Nop Maas, en niet via de webwinkel van de Hof.