De eerste oogst van 2021

Detlev van heest & J.J. Voskuil, Beesten

Detlev van Heest: ‘Ik ontdekte een hoofdstuk met foto’s van varkens op weg naar de slacht. Daar kon ik niet tegen. Ik legde de catalogus terug naast een stapel folders. Het waren folders van een hamfabrikant. De tentoonstelling werd gefinancierd door een slachter. Ik walgde van de gedachte.’

J.J. Voskuil: ‘Bij mij is het nu zo ver dat ik aan het zingen van een merel in de vroege ochtend geen enkel plezier meer beleef. Ik denk alleen nog met zorg aan zijn jongen en aan de katten die ze straks zullen pakken.’

Dit boekje bevat fragmenten uit de briefwisseling tussen Detlev van Heest en J.J. Voskuil uit de jaren 1999-2001. Hoofdonderwerp zijn dieren: de katten Kootje (Van Heest) en Dibbes (Voskuil), maar ook varkens, beren en gevaarlijke honderdpoten. Daarnaast komt ook het leven in Japan aan de orde.

De tekst is met de hand gezet uit de Spectrum en in ongeveer honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Pita Snoeck droeg maar liefst zes lino’s bij aan het boekje.

Het boekje telt 36 bladzijden en kost € 25.

 

Martin Michael Driessen, Alles anders

In dit autobiografische verhaal memoreert Martin Michael Driessen zijn ontmoetingen met een oude kunstenares in Barendrecht. In het voorbijgaan onthult hij details over zijn jetset-leven in Italië (‘Later heb ik ook veel tijd verspild, maar zelden op zo’n lonende manier.’) Zoals de titel van het verhaal al suggereert, blijken sommige dingen heel anders te zijn dan gedacht. Leest u zelf maar.

De tekst is gezet uit de Spectrum en in honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Paul van der Steen leverde weer een mooie tekening.

Het boekje telt 20 bladzijden, is gesigneerd door de auteur en kost € 14.