De Hof in strenge lockdown

Vlak voor Kerst verschenen bij de Hof van Jan 3 nieuwe uitgaven:

Frida Vogels, Gedane zaken

In dit bundeltje zijn ruim veertig gedichten verzameld die Frida Vogels schreef in de periode 1990-1995. Ze gaan over ouderdom (het is avond of herfst), natuurimpressies, (angst)dromen.
De teksten zijn met de hand gezet uit de Gill en in ongeveer honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Michèle Baudet droeg enkele tekeningen bij aan het boekje.
Het oblongboekje heeft een klein formaat (16 x 11,5 cm.), het telt 56 blz. en kost € 17,50.

Carl Friedman, Brieven aan Jos

De begin dit jaar overleden Carl Friedman was een fervent briefschrijfster. In dit boek is een aantal fragmenten verzameld van haar brieven aan haar vriend Jos den B. uit de periode 1975-1983. Het is de periode waarin zij zoekende is en haar schrijverschap ontwikkelt.

Het is tevens een periode van onstuimig relationeel leven. De selectie bevat ook een aantal niet eerder gepubliceerde gedichten.
Het boek is digitaal vormgegeven door Thomas van Grafhorst; het omslag is uitgevoerd in hoogdruk. Ronald Ruseler leverde een tekening tegenover de titelpagina.

Het groot formaat boek (21,5 x 27,5 cm.) telt 32 bladzijden en kost € 15,00.

A.L. Snijders, Het meisje van zijn dromen

Poëzie – in het bijzonder die van Karel van de Woestijne – kan een beslissende wending geven aan iemands leven. Dat kan men opmaken uit dit ZKV van A.L. Snijders.

De tekst is gezet uit de Spectrum en in minder dan honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat als bijdrage aan een project van het gezelschap Zeven Zwarte Handen. Het boekje telt acht bladzijden en is gesigneerd door de auteur.

Prijs € 10.

 

Alle uitgaven zijn te verkrijgen in de webwinkel.