de Hof van Jan in hoogzomer

Met het stijgen van de temperaturen, rollen de persen sneller. Deze week verschenen 3 nieuwe uitgaven bij de Hof van Jan en meerder verschijningsvormen.


Arnon Grunberg, Rosa Luxemburg

‘Zolang ik leef, zal ik jouw naam geregeld laten vallen.’

Met een aan haar gerichte brief en een beschouwing over haar leven en werk brengt Arnon Grunberg een saluut aan de bewonderenswaardige revolutionair Rosa Luxemburg.
Het boekje is met de hand gezet uit de Spectrum en in ruim honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Paul van der Steen maakte een tweetal tekeningen van schrijver en beschrevene.
Het boekje telt 20 bladzijden en is gesigneerd door de auteur. Bij de gewone editie, die € 15 kost, kan men kiezen uit een rood of een geel omslag. Vijfendertig genummerde exemplaren zijn gebonden bij Herman van Waarden te Zaandam. Deze exemplaren kosten € 40.
[Update 7 augustus 2020 14:55 uur: de gebonden exemplaren zijn inmiddels uitverkocht]
[Update 8 augustus 2020 13:45 uur: alle exemplaren van Rosa Luxemburg zijn inmiddels uitverkocht]

 

Niña Weijers, Meeuwtje

‘Toen het donker ons land uiteindelijk bereikte, was het als een zomeravond die heel langzaam uitdoofde.’

In een dystopisch verhaal – vernuftig in de wij-vorm geschreven – houdt Niña Weijers de lezer een spiegel voor waarin hij of zij liever niet zou kijken. Ja, we worden voortdurend gewaarschuwd, maar ondernemen we passende actie? Het mocht wat. De mens is een ziende blinde.

Het boekje is met de hand gezet uit de Spectrum en in ruim honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Paul van der Steen zorgde voor passende illustraties.

Het boekje telt 16 bladzijden en is gesigneerd door de auteur. De gewone editie kost € 14. Vijfendertig genummerde exemplaren zijn gebonden door Herman van Waarden te Zaandam. Deze exemplaren kosten € 40.

 

Marjoleine de Vos, Feuilles mortes

Een klein gedicht van Marjoleine de Vos in speelse vormgeving. Gezet uit de Helvetica en in beperkte oplage gedrukt onder de Korenmaat.

Het werkje kost € 4.

 

Alle uitgaven zijn te bestellen in de webwinkel.