de intelligente lockdown bij de Hof van Jan

Bij de Hof verschenen onlangs de volgende uitgaven:

 

Arnon Grunberg, Jood op bestelling


‘Maar in het dagelijks leven, waar niemand op mijn deur klopt om me te halen omdat ik Jood ben, maakt weinig mij zo onbehaaglijk als de goedbedoelde opmerking dat Joden toch zo intelligent zijn. Weinig bezorgt mij zoveel kippenvel als de vraag wat nu toch precies het geheim is van die Joodse humor.’

Op 15 maart j.l. zou Arnon Grunberg een lezing houden over Joodse identiteit. Die werd geannuleerd wegens de corona-epidemie. Een verkorte versie van de lezing verscheen op 14 maart in Het Parool. De volledige tekst is nu beschikbaar in een handgezet en -gedrukt boekje.
Grunberg verhandelt over Joodse identiteit aan de hand van teksten over dit onderwerp van auteurs als Abram de Swaan, Jean Améry, Primo Levi en George Steiner. Hij laat zich daarbij ook uit over zijn eigen achtergrond en opinies.

Het boekje is gezet uit de Spectrum, telt 20 pagina’s en is verrijkt met een fraaie tekening van Paul van der Steen. De oplage bestaat uit honderd exemplaren. Dertig genummerde exemplaren zijn gedrukt op Zerkall Bütten en werden gebonden bij Van Waarden in Zaandam. Het boekje is gesigneerd door de schrijver.
De prijs van de gewone exemplaren is € 18., die van de gebonden exemplaren € 50.
[Update 2 mei 14:15 uur: de gebonden exemplaren zijn inmiddels uitverkocht]

 

Martin Michael Driessen, Linderhof

‘Daarna is het nooit meer goed gekomen in ons gezin.’

Martin Michael Driessen is geen autobiografische schrijver, maar in Linderhof neemt hij de lezer mee naar zijn jeugd, in het bijzonder een vakantiereisje met het gezin door Duitsland. Tijdens het bezoek aan de pronkvilla Linderhof van Ludwig II van Beieren breekt er iets in het gezin Driessen, wat niet meer goedkomt.
De tekst van Linderhof is met de hand gezet uit de Van Dijck en werd – met tekeningen van Paul van der Steen – in ruim honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Het boekje telt 12 bladzijden, is gesigneerd door de auteur en kost €12.

Alle uitgaven zijn te bestellen in de webwinkel.