Decemberoogst van de Hof

Drie nieuwe uitgaven kwamen tot stand, ondanks de barre weersomstandigheden en de seizoensfestiviteiten.

Onbekend gedicht van Vasalis
In een bundel opstellen van W. Jos de Gruyter verscheen in 1964 het verder nooit gebundelde gedicht ‘Nostalgique’ van M. Vasalis. Het is een gelegenheidsgedicht, maar wel een dat aan de gelegenheid ontstijgt, want het is vooral een prachtige ode aan de zee.
Dit gedicht is nu aan de vergetelheid ontrukt. Het is gezet uit de Folio en in 125 exemplaren op Zerkall gedrukt onder de Korenmaat. Op het omslag is een schilderij van Helmuth van Galen afgebeeld.
Het drukwerkje kost € 10.

 

Chris van Geel schrijft aan Judith Herzberg

Op 3 januari 1964 schreef de dichter Chris J. van Geel een brief aan zijn collega en vriendin Judith Herzberg. Onderwerp is de literaire kritiek die hem niet begrijpt, in het bijzonder Kees Fens die zijn eerste bundel niet op de gewenste waarde schatte. Aan de brief voegde hij ook een nieuwjaarsgedicht toe.
De brief, in facsimile afgebeeld, met een transcriptie en toeliching van Marsha Keja, werd gezet uit de Gill en werd in 100 exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Zestig exemplaren zijn bestemd voor de Vrienden van de Parelduiker.
Het boekje kost € 10.

Mathijs Deen, Het juiste hout
Lezers van Brutus heeft honger van Mathijs Deen zullen met blijde herkenning Het juiste hout ter hand nemen. Dit nieuwe driedelige verhaal speelt in de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw. Ook hier weer wordt het lot der mensen bepaald door systemen en gebeurtenissen waar ze geen grip op hebben. De godsdienst en de Grote Oorlog zijn de bepalende factoren in het leven van een tuinderszoon en een chauffeur, die elk op hun eigen wijze getroffen worden. Het omslag werd verzorgd door D.A.T. (Drawing Apart Together), bestaande uit Corinne Bonsma, Claudie de Cleen en Tammo Schuringa. Men kan kiezen uit drie verschillende omslagen: Gala, Umsonst en Gras.
Het boekje is gezet uit de Gill en is in 150 exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Het kost € 12,50.

Alle uitgaven zijn te verkrijgen in de webwinkel.