Emants en Voskuil bij de Hof van Jan

Deze maand verschenen bij de Hof van Jan:

Marcellus Emants, Ons geheim
Emants-2 webIn 1875 schreef Marcellus Emants in een tijdschrift een beschouwing tegen het gebrek aan deugdelijke seksuele voorlichting. Deze tekst is nu onder de Korenmaat herdrukt, verrijkt met een linoportret van Emants door Anne Marie Koper.
Het boekje telt twaalf pagina’s; het werd gezet uit de Spectrum en werd met de cahiersteek ingenaaid. De prijs is € 11.

Actie! Zolang de voorraad strekt ontvangt iedere koper van Ons geheim gratis een exemplaar van de dissertatie Marcellus Emants’ opvattingen over kunst en leven in de periode 1869-1877 van Nop Maas.

 

Voskuil Ik drinkJ.J. Voskuil Ik drink alleen om je dubbel te zien

 

Het enige gedicht dat J.J. Voskuil ooit publiceerde, telt twaalf regels; het verscheen in 1951 in het studentenweekblad Propria Cures.

De Brederode Pers maakte van dit gedicht een fleurige uitgave in een oplage van 150 exemplaren op Zerkall-Bütten. Het werkje telt vier pagina’s in een omslag en kost € 7,50. In de webwinkel zijn nog een kleine 100 exemplaren te koop.

 

 

Luxe-exemplaren van Nescio, Büch/Van Muiswinkel en Dros

Het heeft even geduurd, maar inmiddels zijn er luxe-exemplaren beschikbaar van een drietal eerder verschenen uitgaven:

Nescio, In Haarlem hevige regen, daarna in Amsterdam weer zon

Nescio gebondenDeze aparte uitgave van vier korte stukjes over Haarlem en omstreken uit het Natuurdagboek van Nescio verscheen ter gelegenheid van de boekenmarkt in de Bavo op 8 november 2014 te Haarlem. De illustraties werden speciaal voor deze uitgave vervaardigd door Nicole de Cock.
Gedrukt door de Brederode Pers op Zerkall-Bütten; een van de vijftien door Van Waarden in Feincanvas-linnen gebonden exemplaren; genummerd en gesigneerd door de illustrator. € 50


Boudewijn Büch en Erik van Muiswinkel
In Haarlem laten ze alles staan

Buch Muiswinkel gebondenBevat lezingen van Boudewijn Büch en Erik van Muiswinkel, gehouden op respectievelijk 22 november 2002 en 22 november 2013 ter gelegenheid van festiviteiten van het Kennemer en (later) Noord-Hollands Archief. De teksten werden ingeleid door Wim Vogel. Naast de gewone oplage werden 25 genummerde exemplaren in linnen gebonden door Boekbinderij Van Waarden, genummerd en gesigneerd door Erik van Muiswinkel en van een afwijkend stofomslag voorzien.
Een uitgave van De Hof van Jan; 44 pagina’s; € 50

Nico Dros Texelse gedichten

 Dros Meike
Vijf gedichten in het Texels, geïllusteerd door Rogier Polman. Van deze uitgave van de Brederode Pers, waarvan de reguliere editie reeds is uitverkocht, werden vijftien exemplaren door Van Waarden in Ballonet-linnen gebonden en voorzien van een afwijkend stofomslag. Gesigneerd door dichter en illustrator onder het colofon; 20 pagina’s. € 40

 

Al deze uitgaven zijn te bestellen in de webwinkel