Frida Vogels en Marcellus Emants in de Hof

In de volle herfst verschenen bij de Hof van Jan twee nieuwe uitgaven en vraagt het uw aandacht voor een exclusieve aanbieding:

Frida Vogels, Het verhaal van Vincenzo

In dit prachtige verhaal (1967, niet eerder gepubliceerd) portretteert Frida Vogels een Italiaanse buurman. Belangrijke rollen zijn weggelegd voor twee honden en twee pastoors. De honden deugden allebei, van de pastoors maar de helft.

Het boekje (22×14,5 cm.) is gezet uit de Spectrum en werd – met tekeningen van Paul van der Steen – in ruim honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat.

Het boekje telt 16 bladzijden en kost € 17 euro. De opbrengst komt ten goede aan de oude (bijna 94 jarige!) schrijfster.

[zie ook aankondiging hieronder]

 

 

Marcellus Emants, De mensen

Op 14 oktober was het honderd jaar geleden dat Marcellus Emants overleed. Ter gelegenheid daarvan werd een twaalftal behartenswaardige uitspraken geslecteerd uit zijn werk. De tekst van het boekje (12×22,5 cm.) werd gezet uit de Helvetica en in ongeveer vijftig exemplaren gedrukt onder de Korenmaat.

 Prijs € 15,00.

Exclusief aanbod; zeer beperkte oplage van een boek van Frida Vogels

Een kleine 10 jaar geleden liet Frida Vogels in haar woonplaats Bologna in eigen beheer een boek drukken waarin haar halfzus Zinga centraal staat. Zoals de ondertitel aangeeft, bevat het ‘herinneringen, brieven en gesprekken’ met deze vrouw die de trait d’union werd tussen de betrokkenen bij het eerste en het tweede huwelijk van Frida’s vader. Het boek bevat veel informatie over het leven en de betrekkingen van Frida Vogels, onder anderen met haar broer Kees. Het boek heeft een andere toon dan Frida’s fameuze De harde kern en is veel directer. De oplage van het boek bedroeg ongeveer vijftig exemplaren. Daarvan zijn nu de laatste 25 beschikbaar voor de echte liefhebber van Frida Vogels en haar werk.
Het boek telt 178 bladzijden en kost € 75 euro. De opbrengst gaat geheel naar de oude schrijfster.

[update 17/11 21:58 uur: uitverkocht]

 

alle uitgaven zijn te verkrijgen in de webwinkel.