Herfst en vallende bladeren in de Hof van Jan

Buiten vallen de bladeren, terwijl binnen de bladen bedrukt worden. Er zijn weer enkele nieuwe uitgaven toegevoegd aan de webwinkel van de Hof van Jan.

Arnon Grunberg & Niña Weijers, Sils-Maria

[gewone uitgave]
[gebonden uitgave]
Sils-Maria is een van de mooiste plekken van Zwitserland. Friedrich Nietzsche bracht er gelukkige tijden door. Het plaatsje herbergt ook een van de betere hotels ter wereld, zoals hotelmens Arnon Grunberg kan getuigen. In dit boekje zijn twee impressies van Grunberg opgenomen en een beschouwing van Niña Weijers, alle met betrekking tot Sils-Maria en Nietzsche. Paul van der Steen zorgde voor enkele sfeervolle tekeningen.

De teksten zijn met de hand gezet uit de Spectrum en in honderdvijftig exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Zeventig exemplaren werden gebonden door Herman van Waarden te Zaandam.

Het boekje telt twintig bladzijden.
De uitgaven zijn gesigneerd door beide auteurs.
De gebonden uitgave kost € 40 euro; de gewone uitgave € 16.

Martin Michael Driessen, Dover

‘Afgezien van gelukkige, bestaan er onverschillige en kannibalistische families.’

 

‘Alles blijft, in de familie’ is het motto waaronder Martin Michael Driessen enkele autobiografische beschouwingen schrijft. In Dover gaat het om de reis die hij vlak voor diens overlijden met zijn vader maakte naar Engeland: hoe een vader een zoon werd.

De tekst werd met de hand gezet uit de Spectrum en in honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Paul van der Steen verzorgde een papale illustratie.

Het door de auteur gesigneerde boekje telt twaalf bladzijden en kost € 12. 

 

 

van Oosterwijk Bruin, Dichtkundige recepten


De ‘luimige’ dichter J. van Oosterwijk Bruijn (1794-1876) nam de contemporaine dichtkunst op de hak door op rijm recepten te geven voor onderwerpen die door menige dichter onder handen werden genomen met aanwending van allerlei gemeenplaatsen: het vaderlandse lied, het sentimentele en hoogdravende vers, de lijkzang, het bruiloftsvers en het nieuwjaarsvers.

De tekst werd gezet uit de Spectrum en gedrukt onder de Korenmaat voor het margeproject De Uitgekookte Drukker. Het werkje telt twaalf bladzijden en kost € 5.

 

 

Arthur van Schendel, Eenzaamheid


Een gedicht uit 1944 van Arthur van Schendel (1874-1946), waarin hij terugdenkt aan eenzame wandelingen die hij maakte in de Haarlemmer Hout. De tekst is gezet uit de Houtsneeletter van Johan Enschedé en gedrukt onder de Korenmaat voor het project Houtsnippers. Het werkje telt acht bladzijden en kost € 4.

 

 

Alle uitgaven zijn te bestellen in de webwinkel.