Het late voorjaar bij de Hof van Jan

Ook in de anderhalvemeter-Hof van Jan staat het werk niet stil. Deze week verschenen twee nieuwe uitgaven: 

Arnon Grunberg, De Jood van Borculo

‘Die oude Jood moet verdwijnen, anders gaan we allemaal kapot’

Wijlen Johan Polak zei herhaaldelijk dat als de samenleving in problemen komt, altijd weer de Joden en de homo’s de schuld krijgen. Arnon Grunbergs verhaal De Jood van Borculo (eerder verschenen in De Groene Amsterdammer) kan men lezen als een illustratie bij deze stelling. Een voormalige houthandelaar vestigt zich in Borculo, krijgt de reputatie van wijze, organiseert feestjes, maar moet vertrekken als er merkwaardige dingen voorvallen in het stadje.
De tekst van het verhaal is met de hand gezet uit de Spectrum en in ongeveer honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Ted Struwer droeg enkele fraaie tekeningen bij.

Het boekje telt 16 bladzijden, is gesigneerd door de schrijver en kost € 13.

 

Joke Van Caesbroeck, Onmens

 ‘Ik zat op zeven scholen, en alles wat ik leerde leerde ik van de koeien.’

Vorig jaar debuteerde de Belgische cultschrijfster Joke Van Caesbroeck bij de Hof van Jan met het boekje Ik ben gratis maar oneetbaar. De chef cultuur van De Standaard, het dagblad waarbij Van Caesbroeck werkt, vond dat het mooiste boekje van het afgelopen jaar. In Onmens bundelt de schrijfster achttien nieuwe miniaturen over haar tegendraadse bestaan.

De teksten werden met de hand gezet uit de Spectrum en naar aanwijzingen van de auteur in ongeveer honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat.

Het boekje telt veertig bladzijden en kost € 20.

 

Beide uitgaven zijn te bestellen in de webwinkel.