Katten verschenen bij de Hof

 

het omslag van katten
het omslag van katten

In mei van dit jaar verscheen het boek Katten: bijna honderd pagina’s dik. Het boek bevat vijftien 15 literaire kattentekeningen van Paul van der Steen, de meestertekenaar die met zijn kunst o.a. NRC-Handelsblad en Het Paroolopfleurt. De tekeningen verbeelden werk van auteurs als Vladimir Nabokov, Ernest Hemingway, Yukio Mishima, A.P. Tsjechov, Marcellus Emants, Annie M.G. Schmidt en Gerard Reve.
Daarnaast staan in het boek vijftien, nog niet eerder in druk verschenen, verhalen, gedichten en getuigenissen over katten van te goeder naam en faam bekend staande auteurs: Michèle Baudet, Merijn de Boer, A.H.J. Dautzenberg, Gerard van Emmerik, An English Dog, Detlev van Heest, Sylvia Hubers, Theo van Os, Joubert Pignon, Peter Smit, Thomas Verbogt, Jos Versteegen, L.H. Wiener en Maartje Wortel.
De redactie was in handen van Nop Maas en Paul van der Steen.
Het boek heeft het kloeke formaat van 21 x 29 cm.; de 98 pagina’s worden bij elkaar gehouden door een soort Japanse binding. De tekst werd met de hand gezet uit de Spectrum en gedrukt onder de Korenmaat. Het is te verkrijgen in de webwinkel.

Frits Abrahams publiceerde erover in NRC Handelsblad van 27 juni 2014:

[pdf width=800]https://www.hofvanjan.nl/wp-content/uploads/2014/08/NRC_20140627_1_011_article4.pdf[/pdf]