Kroonjaar van Geerten Meijsing

Hoc ert in Votis omslag

Vandaag, zondag 9 augustus 2015, is het precies 65 jaar geleden dat de schrijver Geerten Meijsing ter wereld kwam. Voor deze gelegenheid stelde hij schaamteloos – zijn eigen woord – zijn verjaardagswensen op schrift. Een persoonlijk en informatief dokument over een van de belangrijkste schrijvers van de afgelopen decennia.

De titel, Hoc erat in votis, verwijst naar een passage van Horatius, waarin deze het verlangen kenbaar maakte naar het bezit van een klein stukje land, met een huis, een tuin, een waterbron en wat bomen.

 

Hoc erat in votis binnenwerkHet boekje is verrijkt met een linoportret van de jeugdige Geerten Meijsing door Pita Snoeck. De tekst is gezet uit de Spectrum en werd in een oplage van 180 exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Zestig exemplaren van de oplage zijn gereserveerd voor de Vrienden van de Vorm.

In het najaar komen tien gebonden exemplaren van het boekje ter beschikking.  Deze exemplaren zijn inmiddels geheel uitverkocht.

Het boekje vormt het tweede deel in zgn. Bordeauxrode Reeks, een reeks waarin schrijvers hun wensen vastleggen. Het eerste deel is Privileges van Stendhal.
Het boekje, gesigneerd door auteur en kunstenaar, telt zestien pagina’s en kost € 20. 
Hoc erat in votis  is te bestellen in de webwinkel