Eindelijk lente in de Hof van Jan

Bij de Hof van Jan verschenen deze week twee nieuwe uitgaven:

 

Drie veertigers

Tim Foncke, Joke Van Caesbroeck en Robert Schuit (voorheen Joubert Pignon), Ellendeloze ambitie


Zoals de titel van dit boekje al suggereert, kiezen de schrijvers van deze verhalen voor een bestaan in de marge. Hun bestaan is of was doordrenkt van alcohol en weemoedige treurnis. Tim Foncke reflecteert op de tijd dat hij nog wilde ophouden met drinken, Joke Van Caesbroeck brengt veel tijd wachtend door en Robert Schuit schrijft een hilarisch verhaal over de bijverdiensten van Oek de Jong onder de douche. Dit alles opgefleurd met tekeningen van Call me Frank.

Het boekje is handmatig gezet uit de Spectrum en in 150 exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Het telt 24 bladzijden en kost € 15.

 


Weer een prachtig verhaal van Martin Michael Driessen

Martin Michael Driessen, Brieven van Fabianus aan zijn vriend Gerontius.

De briefschrijver Fabianus werd in het jaar 236 tot paus gekozen, nadat tijdens het conclaaf een witte duif op zijn hoofd was geland. De aanwezigen zagen daarin een teken van de Heilige Geest, maar de nieuwe functionaris was geheel van streek van wat hem overkwam. Hij zocht steun bij zijn jeugdvriend Gerontius, die echter niet antwoordde, omdat hij boos was of niet meer onder de levenden verkeerde. Het zijn brieven met hartenbloed geschreven.
De tekst is met de hand gezet uit de Spectrum en werd – met tekeningen van Mark Verburg – in honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. 

Het boekje is gesigneerd door de auteur, telt twintig bladzijden en kost € 15.