Maart in de Hof van Jan

Dit weekend verschenen 3 nieuwe uitgaven bij de Hof van Jan:

 

Carl Friedman, Gedichten


Carl Friedman is de auteur van de veelgelezen bundels Tralievader en Twee koffers vol. Na jarenlange stilte is er nu een nieuwe publicatie: gedichten die ze in de loop der jaren schreef. Over een vader die getraumatiseerd terugkeerde uit een concentratiekamp, over vernietigingskampen, en ook elegische gedichten over haar echtgenoot en haar zoon.

De in totaal gedichten zijn verdeeld over vier bundeltjes, die verzameld zijn in een smaakvol matzwart doosje. Elk bundeltje bevat een bomentekening van de Haarlemse kunstenaar Ronald Ruseler.

De boekjes zijn met de hand gezet uit de Baskerville, de Garamont, de Gill en de Spectrum en onder de Korenmaat gedrukt in ongeveer honderd exemplaren. De doosjes zijn gesigneerd door auteur en kunstenaar.

De gewone editie kost € 30.
[Update: alle exemplaren zijn inmiddels uitverkocht.]

 

Carl Friedman/Ronald Ruseler, Luxe editie

Van de Gedichten van Carl Friedman zijn tien exemplaren beschikbaar die een originele bomentekening bevatten van Ronald Ruseler (www.ronaldruseler.nl). Prijs: € 100. 
[Update: de luxe exemplaren zijn inmiddels uitverkocht.]

 

Arnon Grunberg, Het vervelende jongetje in de klas

Na Een doodziek uiltje richt Arnon Grunberg nu een tweede open brief aan Thierry Baudet, naar aanleiding van zijn recente uitlatingen in de Tweede Kamer.

‘Of u bent een historisch onbenul, of u veinst een historisch onbenul te zijn. Ik hoop voor u het laatste, al zou dat ook betekenen dat uw kwaadaardigheid in niets verschilt van die van de gemiddelde revisionist.’

De tekst, die eerder verscheen in Humo, is digitaal gezet en vermenigvuldigd door de Hof van Jan. De omslagtekening is van Paul van der Steen. Het boekje telt acht bladzijden en kost € 5.

 

Alle uitgaven zijn te bestellen in de webwinkel.