Nieuwe uitgaven bij de Hof van Jan

Bij de Hof van Jan verschenen deze week, de laatste week van november een aantal nieuwe uitgaven:

Paul van der Steen, Want ik ben ziek van liefde

Van de duivelskunstenaar Paul van der Steen is nu een boek verschenen met negentig literaire tekeningen. Een prachtig geschenk voor uzelf of iemand anders.
De tekeningen brengen schrijvers en boeken in beeld van heel oud – Homerus, Sapfo, het Hooglied – via klassieken – Kafka, Boon, Céline – tot moderne auteurs – Rijneveld, Driessen, Gerritsen. In het laatste deel van het boek doet ook Covid 19 zijn intrede. Elke tekening is voorzien van een treffend citaat, door de tekenaar uitgevoerd in stripschrift. De bewonderenswaardige inleiding van P.F. Thomése is een lofrede die tevens een parodie is op een lofrede. De tekst daarvan is met de hand gezet uit de Spectrum en gedrukt onder de Korenmaat. De tekeningen zijn digitaal geprint in kleur. Achterin het boek is een affiche los toegevoegd dat enerzijds gewijd is aan Arnon Grunberg en anderzijds aan het boekenweekthema ‘Bij moeder thuis’.
Het boek telt honderd pagina’s en is fraai gebonden door Herman van Waarden te Zaandam. De oplage bestaat uit 210 genummerde exemplaren, alle gesigneerd door de tekenaar.

Prijs € 45,00

 

P.F. Thomése, Raadselachtig vanzelfsprekend

Op 2 oktober jongstleden hield P.F. Thomése in galerie Kruis-Weg zo’n beetje de eenzaamste tentoonstellingsopening ooit. In een op een eend na lege galerie besprak hij het werk van tekenaar en zandkunstenaar Gerrie Hondius. Er is een foto van.
De tekst van de toespraak werd met de hand gezet uit de Spectrum en in honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Het boekje telt twaalf bladzijden, is gesigneerd door de auteur en kost € 7,50.

 

 

 

Uit eten met Gerard Reve

Ten behoeve van het margedrukkersproject Blikkenpost drukte Nop Maas een verslag dat hij in 1985 per brief aan Johan Polak stuurde over een eetpartijtje met Gerard Reve en Joop Schafthuizen in het restaurant Duurstede. Ook de reactie van Polak is opgenomen.
Het boekje is met de hand gezet uit de Gill en in meer dan tachtig exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Het kost € 7,50.

alle uitgaven zijn te verkrijgen in de webwinkel.

 

 

Tim Foncke

Onlangs wijdde A.L. Snijders in de VPRO-Gids zijn column aan het bij de Hof van Jan verschenen boekje Houdt God van mij? Van Tim Foncke. Snijders besluit zijn column met: ‘De verhalen van Tim Foncke hebben geen geheimen meer. Ik lees ze graag. Ik heb onverwacht een schrijver ontdekt.’

Het boekje is nog verkrijgbaar in de webwinkel.