Nieuwe uitgaven in de donkere dagen

Gerda Blees & Robert Schuit, Doorhalen wie niet van toepassing is.

Hoe zit het nu met Joubert Pignon? Robert Schuit (voorheen Joubert Pignon) heeft zijn pseudoniem overgedragen aan zijn vriendin Gerda Blees. Want Schuit is een geheel nieuw leven begonnen, zonder sigaretten en rosé, maar met zelfhulpboeken. De weg daarnaartoe beschrijven hij en Gerda Blees in dit bundeltje. Zes verhalen zijn het, gelardeerd met twee toepasselijke tekeningen van Paul van der Steen. Opmerkelijk: mogelijk is dit voor het eerst in de literatuurgeschiedenis dat een huwelijksaanzoek gedokumenteerd is in het colofon van een literair werkje.
De tekst is gezet uit de Spectrum en in een oplage van ongeveer negentig exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Het boekje telt 16 bladzijden en is gesigneerd door beide auteurs.
Prijs: € 14.

Martin Michael Driessen, Thaon-les-Vosges

Dit is het laatste deel van een kleine trilogie van Martin Michael Driessen over zijn familie. In Linderhof kwam zijn moeder aan de orde, in Dover zijn vader en in Thaon-les-Vosges is zijn broer de hoofdpersoon. Alles onder het motto ‘Alles blijft, in de familie’. Deze aflevering bevat onder andere de bloedstollende beschrijving van een tocht op de Franse binnenwateren.
De tekst is gezet uit de Spectrum en in ongeveer honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Paul van der Steen maakte weer een fraaie tekening bij de tekst. Het boekje telt 12 bladzijden en is gesigneerd door de schrijver.

Prijs: € 12.

A.L. Snijders, Eikels

In dit Zeer Korte Verhaal haalt A.L. Snijders herinneringen op aan de varkens die hij vroeger hield. Hij raapte voor hen eikels in het bos. Het lijkt erop dat de dieren hem jaren later terugbetaalden voor deze weldaad. Marlies Visser, die het verhaal van sfeervolle stempels voorzag, zei na lezing ervan: ‘Je zou er bijna gelovig van worden’.
De tekst is gezet uit de Gill en in ongeveer honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Het boekje telt 16 bladzijden en is gesigneerd door de schrijver.
De opbrengst van het boekje komt ten goede aan Wakker Dier.

Prijs € 15.

Alle uitgaven zijn te bestellen in de webwinkel.