Novemberuitgaven

November brengt een aantal nieuwe uitgaven van de Hof van Jan:

J.J. Voskuil, Melk

melk-lowresOp 28 december 1955 beschreef J.J. Voskuil in zijn dagboek het bezoek dat hij eerder die dag in Groningen aan de kapper bracht. Het eerder in Tirade gepubliceerde stuk bestaat hoofdzakelijk uit de van hem bekende natuurlijke, maar ook geladen dialoog. Ook hier raakt de schrijver teleurgesteld in de medemens (‘De man man is minder intelligent dan ik even dacht’).
De tekst is gezet uit de Plantijn en gedrukt onder de Korenmaat. De illustraties op het omslag en in het binnenwerk zijn vervaardigd door Marlies Visser.
Het boekje is gedrukt in een oplage van 130 exemplaren en kost € 9.

Uit de Kist voor Kees

Tijdens de beurs in de Pieterskerk werd een gezamenlijk drukkersproject gepresenteerd ter herinnering aan de vorig jaar december overleden Kees Thomassen, als drukker bekend als De Uitvreter. De kist, met een oplage van zestig exemplaren, is inmiddels uitverkocht. Van een tweetal bijdragen daaraan dat in de Hof van Jan gedrukt werd, is nog een aantal exemplaren als los drukje beschikbaar:

parker

kerkhof-lowres

 

 

 

 

 


Dorothy Parker, Verse for a certain dog
Een prachtig gedicht dat iedere hondenliefhebber uit het hart gegrepen zal zijn, maar dat evenzeer koren op de molen is van de hondenhater.
Het gedicht werd gezet uit de Plantijn en gedrukt door Illusions Perdues. Het kost € 5.

Kerkhofklanken
Nop Maas realiseerde op bescheiden schaal een project dat hij met Kees Thomassen had willen ondernemen: een bloemlezing negentiende-eeuwse kerkhofgedichten, gelardeerd met oude kerkhofclichés. Het boekje werd gedrukt op negentiende-eeuws papier. Het telt 12 pagina’s en kost € 7,50

Bij de Stichting Het Milde Systeem verscheen haar derde boekje:

Frans Kusters, De Toppopgedichten. met een inleiding van Thomas Verbogt

kusters-lowresEind van de jaren zeventig schreef Frans Kusters deze pseudogedichten over artiesten die optraden in het programma Toppop. Een ode aan Roy Orbison, dromen over Corry van de Rekels die een tegennatuurlijke verhouding aanging met Nana Mouskouri, over Patricia Paay en Mariska Veres die elkaar voorlezen uit Kusters’ boek De landschapsfotograaf, over zijn relatie met Amanda Lear, over Nico Haak en over Albert West en Jack Jersey die hun carrière opgeven en zich terugtrekken in een Cisterciënser abdij.
Thomas Verbogt schreef een mooie inleiding bij de gedichten; Nop Maas voorzag de genoemde beroemdheden van enige toelichting.
Het boekje telt 24 bladzijden en kost € 8,50.

Alle uitgaven zijn te bestellen in de webwinkel.