Sponsoruitgave van Arnon Grunberg voor Oekraïne

Bij de Hof van Jan verscheen deze week de volgende speciale uitgave, waarvan de gehele opbrengst wordt besteed aan een door Arnon Grunberg te bepalen doel in Oekraïne:

Arnon Grunberg, Dwars door Oekraïne

In september 2022 reisde Arnon Grunberg een week lang door Oekraïne. Hij bezocht daar niet alleen het dorpje waar hij tezijnertijd tussen de grazende geiten begraven wil worden, maar sprak er vooral met mensen uit verschillende lagen van de bevolking. Van berooide vluchtelingen in eigen land tot de regisseur van een nationalistische opera. Nee, sterven willen de mensen liever niet, en ja, het gewone leven gaat zoveel mogelijk door:

‘Mijn indruk, gebaseerd op verblijf in verschillende oorlogsgebieden, is dat hoe dichter je bij het vuur komt hoe vanzelfsprekender de behoefte om de normaliteit onder abnormale omstandigheden voort te zetten. Tot je zo dicht bij het vuur komt dat je zelf verbrandt of mensen ziet verbranden, maar ook dat spreekt vanzelf.

De tekst van het boek is handmatig gezet uit de Spectrum en in honderd genummerde en gesigneerde exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Het boek telt 48 bladzijden en bevat tekeningen van Paul van der Steen en Ted Struwer.

Het bindwerk was in handen van Herman van Waarden.

 

De opbrengst van het boek gaat naar een door Arnon Grunberg te bepalen doel in Oekraïne.

Prijs: € 75. de uitgave is te verkrijgen in de webwinkel.