Thomése en Wiener bij de Hof van Jan

signerenDeze week verschenen twee nieuwe uitgaven bij de Hof van Jan:

P.F. Thomése e.a., Annabel

‘Lief dood meisje, voor altijd een geheim gebleven, voortlevend in de fantasieën der schrijvers…’

AnnalbelNW@0,25xP.F. Thomése schreef een brief aan Annabel, hét symbool van de eerste jeugdliefde die door het noodlot gefrustreerd wordt. Zij werd bezongen door Edgar Allan Poe in zijn laatste gedicht; ze werd herdacht door Humbert Humbert aan het begin van Vladimir Nabokovs Lolita.

AnnabelDe brief van Thomése is in een boekje samengebracht met het gedicht van Poe en enkele citaten uit Lolita. Paul van der Steen droeg een zestal prachtige tekeningen bij.
De teksten werden gezet uit de Spectrum in in 125 exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Alle exemplaren zijn gesigneerd door de schrijver en de tekenaar.

Het boekje kost € 17,50 euro en is te bestellen via de webwinkel.

 

 

 

L.H. Wiener, Oog in oog met Bordewijk

‘…tenslotte ben ik een van de weinigen die de teruggetrokken schrijver F. Bordewijk in levenden lijve en tijdens een persoonlijk onderhoud ooit hebben ontmoet.’

BordewijkIn 2015 was het vijftig jaar geleden dat F. Bordewijk, jurist en schrijver, overleed. Het Bordewijkgenootschap oeganiseerde een herdenking, waarbij L.H. Wiener een toespraak hield, waarin hij de – bescheiden – herinneringen aan zijn ontmoeting met de schrijver vertelde, maar vooral de confrontatie aanging met het werk van de bewonderde auteur. Bint en Rood Paleis zijn de meesterwerken waardoor Wiener het meest geraakt werd en die hem de literatuur binnen trokken.

De tekst van het boekje werd gezet uit de Spectrum. Pita Snoeck droeg een fraai linoportret van Bordewijk bij. Alle exemplaren zijn gesigneerd door de schrijver en de portrettiste.

Pita signeertHet boekje telt 32 bladzijden en kost € 30,–

25 genummerde exemplaren zijn door Van Waarden te Zaandam in linnen gebonden. Deze exemplaren kosten € 75,–.

De boekjes zijn te bestellen via de webwinkel.