Twee verhalen van Martin Michael Driessen bij de Hof van Jan

Martin Michael Driessen is een kameleontische schrijver. Steeds opnieuw verrast hij de lezer met een onverwacht perspectief, ook weer in deze twee nieuwe, virtuoze verhalen.

Martin Michael Driessen, Het paard van Saulus.

In dit verhaal geeft de schrijver het woord aan het paard op wiens rug de tijdelijk blind geworden Saulus Damascus binnenreed. Zijn oog- en oorgetuigenverslag geeft een nieuwe blik op de gebeurtenissen die beschreven worden in de Handelingen der Apostelen. Een lichtflits: ja, maar geen Stem, en die blindheid was het gevolg van een ongeluk. Het paard bedient zich overigens van een fraaie, testamentische stijl.

De tekst is handmatig gezet uit de Albertus en werd, met een wondermooie tekening van Floris Tilanus, in honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat.

Het boekje telt twaalf bladzijden en is gesigneerd door de schrijver.

Prijs: € 14,00

 

Pierre Condé, De duiven van Bailleul


In deze pastiche neemt Martin Michael Driessen ons aan de hand van Pierre Condé mee naar de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Terwijl de Grote Oorlog woedt, voert de koster van de Sint-Vaast in Bailleul zijn kleine oorlog uit met de duiven die zijn kerk onveilig maken.

De tekst werd handmatig gezet uit de Spectrum en, met zoals altijd fraaie tekeningen van Paul van der Steen, in honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat.

Het boekje telt zestien bladzijden en is gesigneerd door de schrijver.

Prijs: € 16,00

 

Beide uitgaven zijn te verkrijgen in de webwinkel.