Wiener (tweemaal), Frans Kusters en Maartje Wortel

Bij de Hof verschenen afgelopen week twee nieuwe uitgaven van L.H. Wiener:

Jonge kauw te Katwoude

Jonge Kauw‘Ik vind hem geen leuke ogen hebben,’ zei Ant.
Hij had inderdaad kleine, harde, lichtblauwe ogen, met in het midden een zwarte pit. Maar ik vond de uitstraling van zijn blik eerder fel dan kwaadaardig.

Bij de Brederodepers verscheen het boekje Jonge kauw te Katwoude, waarin de schrijver verhaalt over zijn poging om een jonge kauw te redden. Het boekje is fraai geïllustreerd door Nicole de Cock.
De tekst is gezet uit de Spectrum en de oplage bedraagt 125 exemplaren. Het boekje kost € 15. Het is gesigneerd door de auteur en te verkrijgen in de webwinkel.
Er komen ook tien door Van Waarden in linnen gebonden exemplaren ter beschikking. Als u daarvoor in aanmerking wilt komen, kunt u dat via een mailbericht (informatie@hofvanjan.nl) kenbaar maken.

Vervlogen jaren

Vervlogen jarenEn daar stonden ze dan plotseling weer, al die gedweeë schapen, terwijl ik uit het zicht trachtte te blijven achter een pilaar…

Bij de Korenmaat verscheen het boekje ‘Vervlogen jaren’, een reflectie op de onderwijsjaren van de schrijver, gewekt door de confrontatie met zijn oud-collega’s in een boekhandel. Dit boekje is met lino’s geïllustreerd door Svitlana Mikheienko, die tevens de originele vormgeving voor haar rekening nam.
Het boekje is gezet uit de Spectrum en gedrukt in 100 exemplaren en kost € 15. Auteur en kunstenaar hebben het werkje gesigneerd.

 

Maartje Wortel schrijft 
Vaste grond bij 
Eerste Biecht van Frans Kusters

Vaste grond“Toen we dichterbij kwamen, zwaaide de man naar ons. ‘Hey, hallo,’ zei hij. De man keek zeer vriendelijk en uitnodigend. We zagen dat hij geen schoenen aan had. Zijn blote voeten verdwenen bijna in het hoge gras. We gaven hem een hand. Zijn hand voelde slap; een slecht teken voor een zakenman.”

Eerste Biecht/ Vaste grond is de tweede uitgave van Stichting Het Milde Systeem die zich ten doel stelt het werk van Frans Kusters levend te houden. De stichting wil dit doen door tenminste eenmaal, maar liefst tweemaal per jaar een boekje uit te geven, de ene keer gevuld met ongepubliceerd werk van Frans Kusters, de andere keer met een reeds gepubliceerd verhaal, vergezeld van een daarop op enigerlei wijze  geïnspireerd verhaal van een andere schrijver.
 Het verhaal Vaste grond werd door Maartje Wortel speciaal voor deze uitgave geschreven, geïnspireerd door het verhaal Eerste biecht, en verschijnt hier voor het eerst in druk.      

Het eerste exemplaar zal gepresenteerd worden door Thomas Verbogt en Maartje Wortel, maandag 30 november a.s., om 19.30 uur in Boekhandel Dekker van de Vegt, Marikenstraat 29 te NIjmegen. U kunt zich aanmelden per email (info@dekkervdvegt.nl) of telefonisch (024 3020130)
Ook dit boekje is te bestellen in de webwinkel, en kost € 9,50. Bestellingen worden vanaf 1 december 2015 verzonden.